Швидкий рецепт “смакоти” до чаю з радянських магазинів: показую, незвичайний варіант пісочного печива зі смородиною (ділюся рецептом)
Воно дійсно геніальне! Здавалося б, просте пісочне печиво. . . Ви зробите тісто для нього за 5 хвилин! А на виході вийде щось неймовірне. Доказ тому – відгуки читачів: у минулому смородиновому сезоні я отримала так багато ответочек з А ви готували його?
Якщо ні, милості прошу! Якщо так, давайте повторимо!
Як тільки я приготувала це просте пісочне печиво, я зрозуміла: це любов. Спершу я розділила цю любов, відправивши рецепт в свою книгу з рецептами випічки печива. Потім рецепт з’явився в блозі, я возила його на майстер-клас, а пізніше я зняла відео. . . Розумієте, так? Мені хотілося готувати його знову і знову, показувати його кожному!
Найпростіша пісочку, нарізна шаблі. . . Навіть розгортати нічого не потрібно. Але один-єдиний інгредієнт перевертає все з ніг на голову, і цей інгредієнт – смородина. . .
Вона тут править балом, перетворюючи це невигадлива і проста в приготуванні печиво в те, що вам обов’язково сподобається. В те, що вам обов’язково запам’ятається.
Є ще один момент: це печиво готується з використанням рисової муки. Не нехтуйте. Важливо.
Смородинове просте печиво пісочне
Вихід 16 шт.
Інгредієнти
- 100 г пшеничного борошна
- 80 г рисового борошна
- 50 р цукрової пудри
- 100 г холодного вершкового масла
- 100 г смородини можна замороженої
Приготування
Змішайте пшеничну, рисову борошно і цукрову пудру. Відправте цю суміш у чашу комбайна або блендера.
Додайте холодне вершкове масло і розітріть масу до стану крихти.
Додайте в чашу комбайна смородину і подрібніть всі разом. У якийсь момент ви побачите, що тісто почало збиратися в кулю – в цей момент воно готове.
Смородина може попастися соковитіше або суші, тому в разі чого ви зможете відрегулювати густоту тіста додатковою кількістю борошна або ложкою-інший крижаної води.
З тіста сформуйте полінце діаметром близько 6 см і загорніть його в харчову плівку. Приберіть заготовку на 2-3 години в холодильник або морозилку на годину.
Гострим ножем наріжте заготовку з тіста на печиво товщиною в 1 см і випікайте при 180° близько 15-18 хвилин.