Кулінарія

Швидкий рецепт “смакоти” до чаю з радянських магазинів: показую, незвичайний варіант пісочного печива зі смородиною (ділюся рецептом)

Воно дійсно геніальне! Здавалося б, просте пісочне печиво. . . Ви зробите тісто для нього за 5 хвилин! А на виході вийде щось неймовірне. Доказ тому – відгуки читачів: у минулому смородиновому сезоні я отримала так багато ответочек з А ви готували його?

Якщо ні, милості прошу! Якщо так, давайте повторимо!

Як тільки я приготувала це просте пісочне печиво, я зрозуміла: це любов. Спершу я розділила цю любов, відправивши рецепт в свою книгу з рецептами випічки печива. Потім рецепт з’явився в блозі, я возила його на майстер-клас, а пізніше я зняла відео. . . Розумієте, так? Мені хотілося готувати його знову і знову, показувати його кожному!

Найпростіша пісочку, нарізна шаблі. . . Навіть розгортати нічого не потрібно. Але один-єдиний інгредієнт перевертає все з ніг на голову, і цей інгредієнт – смородина. . .

Вона тут править балом, перетворюючи це невигадлива і проста в приготуванні печиво в те, що вам обов’язково сподобається. В те, що вам обов’язково запам’ятається.

Є ще один момент: це печиво готується з використанням рисової муки. Не нехтуйте. Важливо.

Смородинове просте печиво пісочне

Вихід 16 шт.

Інгредієнти

  • 100 г пшеничного борошна
  • 80 г рисового борошна
  • 50 р цукрової пудри
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 100 г смородини можна замороженої

Приготування

Змішайте пшеничну, рисову борошно і цукрову пудру. Відправте цю суміш у чашу комбайна або блендера.

Додайте холодне вершкове масло і розітріть масу до стану крихти.

Додайте в чашу комбайна смородину і подрібніть всі разом. У якийсь момент ви побачите, що тісто почало збиратися в кулю – в цей момент воно готове.

Смородина може попастися соковитіше або суші, тому в разі чого ви зможете відрегулювати густоту тіста додатковою кількістю борошна або ложкою-інший крижаної води.

З тіста сформуйте полінце діаметром близько 6 см і загорніть його в харчову плівку. Приберіть заготовку на 2-3 години в холодильник або морозилку на годину.

Гострим ножем наріжте заготовку з тіста на печиво товщиною в 1 см і випікайте при 180° близько 15-18 хвилин.