Кулінарія

Американське печиво: рецепт приготування

Американське печиво з шоколадом – один з найсмачніших і найпопулярніших рецептів пісочного печива в світі. Ніхто не зможе залишитися байдужим до цієї смачної випічки. Рецепт, як приготувати американське печиво з шоколадом, неймовірно простий!

Головним завданням є підібрати вдале поєднання борошна, цукру та олії, щоб домогтися потрібної структури готового печива. Шоколад можна використовувати будь на ваш розсуд, але використовуючи молочний, пам’ятайте, що ризикуєте пересолодити і без того солодку випічку. Незважаючи на простоту виконання, рецепт дуже смачний і печиво завжди виходить.

Американське печиво з шоколадом або “американо” (назва, до якого ми найбільше звикли) – безумовно, виключно смачне. Воно вже давним-давно належить до культових страв американської кухні, таким як гарбузовий пиріг або чізкейк “Нью-Йорк”. Розсипчасте, солодке, хрустке, з великими шматочками ароматного шоколаду.

Інгредієнти:

  • Темний шоколад – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 80 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Яйця – 1 шт.

Приготування:

  1. Як зробити американське печиво з шматочками шоколаду? Підготуйте необхідні інгредієнти. Вершкове масло має бути м’яким, щоб його можна було легко розтерти. Тому його потрібно дістати з холодильника заздалегідь, приблизно за 2 години до приготування. Шоколад повинен бути хорошої якості, а ось гіркий або класичний варіант – вибирайте по смаку.
  2. Шоколад подрібніть гострим ножем в крихту. Щоб це було легше зробити, можете помістити шоколад попередньо в морозилку на 15 хвилин. У твердому стані він краще кришиться. Ступінь подрібнення вибирайте за бажанням, можете зробити крихту більш дрібної або побільше.
  3. Розм’якшене масло розітріть з цукром. У цьому випадку можна скористатися звичайною виделкою або вінчиком.
  4. Яйце вимийте і обсушіть серветками. В цукрово-масляну суміш додайте яйце. Збийте все до однорідності, щоб яйце рівномірно розподілилося по всьому об’єму маси.
  5. Борошно попередньо змішати з сіллю, розпушувачем і ваніліном і просійте в тісто. Завдяки просівання борошна печиво при випічці буде краще підніматися. Враховуйте, що муки у вас може піти більше або менше, тому орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
  6. Швидко замісіть тісто. Воно виходить однорідна, еластична, масляниста. Довго тісто не місіть, щоб печиво не вийшло тугим.
  7. Додайте в тісто шоколадну крихту.
  8. Ще раз швидко перемішайте для рівномірного розподілу шоколаду по всьому тесту.
  9. На застелений пергаментом лист викладайте тісто ложкою, надаючи печенюшкам круглу форму. Я скористалася кулінарної формою діаметром 6 див. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Точний час і температуру запікання визначайте по своїй духовці.
  10. Печиво не повинне сильно зарум’яниться, хіба що трохи підрум’яниться з країв. Якщо довго тримати печиво в духовці, воно може пересохнути, тому не чекайте повного рум’янцю. Готове печиво дістаньте з духовки, остудіть і подавайте. Приємного апетиту!

Вам також може сподобатися:

Подобаються наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки і шукайте

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір.