Часникова курка. Один з моїх найулюбленіших рецептів приготування птиці на сковороді
Сьогодні мені б хотілося поділитися з вами одним нехитрим рецептом приготування курки на сковороді. Незважаючи на простоту, страва виходить дуже апетитним, смачним і ароматним. Моїм така смажена курочка дуже подобається.
Принцип приготування схожий з рецептурою “курча-табака”, все робиться практично ідентично. Спочатку навіть так і хотів рецепт озаглавити, тільки додати приставку “по-дилетантськи, але потім передумав. Бо обов’язково знайдуться критики і ткнуть – у тебе сковорода не та, спеції не ті використовуєш, так і курчати треба поменше, а не цього бройлера-переростка.
В принципі, вони будуть праві і тому я вирішив назвати блюдо просто – “Часникова курка”.
Для готування я використовую наступні інгредієнти:
курча 1 шт
часник 3 – 4 зубчики
олія рослинна 50 мл
масло вершкове 50 г
приправи за смаком
сіль
Так як в моєму місті, нехай це і столиця республіки, курча менше одного кілограма дістати нереально, для приготування я використовую звичайну охолоджену курку з супермаркету, вагою кілограма на півтора. З спецій вибираю чорний мелений перець і готову приправу для курки.
- Першим діломобробляю курку – обрізаю зайвий жир, що стирчать шматки шкіри і висмикую пір’я якщо вони де-то залишилися.
- Потім розрізаю курку вздовж по грудці, розгортаю і злегка відбиваю качалкою, щоб тушка стала плоскою.
- Потім обов’язкові водні процедури.
- Після миття і легкої обсушки натираю птицю спеціями і сіллю.
Всі ці процедури бажано виконати за кілька годин до приготування, щоб курка трохи просолились і наситилася ароматом спецій. Але якщо немає часу, можна посмажити її відразу, все одно смачно вийде.
- Обсмажую птицю на суміші рослинного і вершкового масла. Спочатку бік з шкірою, 15 хвилин на середньому вогні.
Так як преса у мене немає, під час обжарювання курку притискаю плоскою тарілкою, на яку ставлю наповнений водою чайник. - Другу сторону обсмажую довше – приблизно 15 хвилин на середньому вогні, потім ще 15 – 20 на слабкому.
- Поки курка доходить до готовності, натираю часник на дрібній тертці і змішую його з парою ложок жиру витопився з курки.
- Цією сумішшю обмазую вже дійшла до готовності курку – спочатку одну сторону, обсмажую її секунд 30, мажу другу і її смажу ще стільки ж. Тут головне тримати рот закритим, щоб не залити кухню слиною і все зробити дуже швидко, щоб не спалити часник, інакше він буде гірчити так і зовнішній вигляд страви чорні пригаринки не поліпшать.