Останнім часом часто купую курячу грудку: показую, як готую з неї котлети “дружба” перевірений рецепт
Якщо звичайні котлети Вам вже набридли, то Ви завжди можете їх трохи урізноманітнити і зробити цікавіше і смачніше. Наприклад, приготувати з начинкою. Котлети, приготовані за цим рецептом, виходять ніжні, пухкі і соковиті. Вони стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру або овочів, чудово підійдуть хоч до обіду, хоч до вечері.
Назва “Дружба” придумана не мною, під такою назвою це блюдо я “знайшла” вже давно в кулінарній книзі.
Я впевнена Ви смачно готуєте котлети, але не треба забувати, що є і початківці хазяєчки, для яких цей рецепт буде актуальний. І якщо раптом Ви не пробували – дуже рекомендую!
Приготування
М’ясо курки пропустити через м’ясорубку. Я буду використовувати філе, філе стегна теж підійде.
Тепер додаємо цибулю, я його подрібнюю дрібно, тому використовую блендер, можна через м’ясорубку пропустити.
Заправити спеціями, перемішати. Всі на цьому етапі фарш готовий, нічого більше додавати не треба.
Приготуємо начинку: У вершкове масло (кімнатної температури) додати дрібно подрібнений сир.
За бажанням можна додати часник і зелень, перемішати.
З курячої маси сформувати на долоньці корж потрібного розміру. Руки краще змочити холодною водою.
У середину покласти сирну масу. Сформувати котлету.
В окремій мисці змішати два яйця.
Змочити яйцем котлету.
Обваляти в борошні або сухарях.
Обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
На середньому вогні, до готовності.
Рецепт
- Куряче філе (2 шт. ) 600 гр.
- Цибуля 1 шт.
- 2 яйця
- Масло вершкове 20 грам
- Сир твердий 40 грам
- Сіль і спеції
- Зелень за бажанням
- Рослинна олія (для смаження)