Кулінарія

Останнім часом часто купую курячу грудку: показую, як готую з неї котлети “дружба” перевірений рецепт

Якщо звичайні котлети Вам вже набридли, то Ви завжди можете їх трохи урізноманітнити і зробити цікавіше і смачніше. Наприклад, приготувати з начинкою. Котлети, приготовані за цим рецептом, виходять ніжні, пухкі і соковиті. Вони стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру або овочів, чудово підійдуть хоч до обіду, хоч до вечері.

Назва “Дружба” придумана не мною, під такою назвою це блюдо я “знайшла” вже давно в кулінарній книзі.

Я впевнена Ви смачно готуєте котлети, але не треба забувати, що є і початківці хазяєчки, для яких цей рецепт буде актуальний. І якщо раптом Ви не пробували – дуже рекомендую!

Приготування

М’ясо курки пропустити через м’ясорубку. Я буду використовувати філе, філе стегна теж підійде.

Тепер додаємо цибулю, я його подрібнюю дрібно, тому використовую блендер, можна через м’ясорубку пропустити.

Заправити спеціями, перемішати. Всі на цьому етапі фарш готовий, нічого більше додавати не треба.

Приготуємо начинку: У вершкове масло (кімнатної температури) додати дрібно подрібнений сир.

За бажанням можна додати часник і зелень, перемішати.

З курячої маси сформувати на долоньці корж потрібного розміру. Руки краще змочити холодною водою.

У середину покласти сирну масу. Сформувати котлету.

В окремій мисці змішати два яйця.

Змочити яйцем котлету.

Обваляти в борошні або сухарях.

Обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.

На середньому вогні, до готовності.

Рецепт

  • Куряче філе (2 шт. ) 600 гр.
  • Цибуля 1 шт.
  • 2 яйця
  • Масло вершкове 20 грам
  • Сир твердий 40 грам
  • Сіль і спеції
  • Зелень за бажанням
  • Рослинна олія (для смаження)