Город

Перші вітаміни з власної грядки: ранньостиглі та врожайні сорти-гібриди соковитого і смачного редиса

З початком нового сезону найпершими висівають зелені культури і ранні коренеплоди. Саме редис і зелень дають городникам той самий бажаний хрускіт. Ці овочі люблять і дорослі, і діти. Щоб урожай був гідним, необхідно уважно поставитися до вибору сорту. Всі вони мають абсолютно різні терміни дозрівання і використовуються для різних цілей.

Смачні скоростиглі сорти редиски

1. “Три тижні”.

Цей ранньостиглий сорт починає давати перші коренеплоди на 19-21 день з моменту сходів. Його добре висівати в теплиці, як тільки відтане верхній шар грунту. У середній смузі роботи можна запланувати на кінець березня. Сорт стійкий до цвітушності.

Цей редис хороший тим, що дозволяє городникам заповнити дефіцит вітамінів. Пока рання зелень ще тільки набирає сили, він щосили віддає урожай. Ніжні молоді листя також можна використовувати в їжу, їх часто додають у салати. Яскраво-червоні коренеплоди з найтоншої шкіркою не відрізняються великими розмірами, їх вага рідко перевищує 10-15 грамів.

2. “Ультраранній”.

Редиска має багато спільного з попереднім сортом. Першими коренеплодами можна буде поласувати уже на 18-20 день. Їх вага варіюється в межах 10-15 грамів.

Коренеплоди мають насичену яскраво-червоне забарвлення, а всередині приховують білосніжну соковиту м’якоть. Редис в міру гострий, тому ідеально підходить для приготування свіжих салатів.

3. “Ажур круглий”.

Цей сорт дуже невимогливий до температурного режиму, тому прекрасно росте в умовах відкритого грунту. Навесні редис дружно сходять при температурі 16-20С, для цього достатньо накрити грядки плівкою.

Коренеплоди відрізняються відмінними товарними якостями. Зібрані на 25-35 день з моменту сходів редис важить близько 25-35 грамів.

4. “Барон”.

Це один з небагатьох сортів, позбавлений яскравого пігменту. Він ідеально підходить для людей, які страждають алергією. Редис використовують для вирощування як у відкритому, так і захищеному грунті.

Абсолютно білі коренеплоди мають соковиту хрустку м’якоть. Їх вага може досягати більше 40 грамів. Перший урожай вдасться зібрати на 23-25 день.