Кулінарія

Рецепт курки, який чоловік обожнює більше інших) секрет в ожиновому соусі

Незвичайний варіант приготування курки з мотивів грузинської кухні. Поєднання ягід ожини з м’ясом курки приємно здивує вас, а коріандр з часником доповнять ароматом блюдо.

Інгредієнти:

Курка (стегенця і гомілки) – 500 г
Вода – 1,5 л
Перець чорний горошком – 5 шт.
Перець духмяний горошком – 3-4 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль – за смаком
Для соусу:
Ожина заморожена – 300 г
Бульйон курячий (після варіння курки) – 80 мл
Коріандр мелений – 1 ч. ложка
Часник – 3 зубчики
Петрушка свіжа (або кінза) – 5-7 г (невеликий пучок)
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Рецепт:

1. Частини птиці вимити й обсушити. Перекласти з прянощами в каструлю, влити воду (1,5 л) і всипати сіль за смаком. Варити 20 хвилин після закипання води.
Невелику кількість бульйону (80 мл) знадобиться для приготування ягідного соусу до птаха.
На цьому ж етапі можна включити духовку для розігріву до 180 градусів.
2. Поки курка вариться, приготувати соус.
Ожину розморозити, подрібнити в блендері і протерти через сито.
3. Зелень помити і обсушити, перекласти в чашу блендера.
Додати до зелені коріандр і очищений часник. Інгредієнти подрібнити на високих оборотах протягом 30-40 секунд.
4. Перекласти отриману масу з блендера в миску з протертою ожиною. Додати сюди ж трохи бульйону (80 мл), в якому варилася курка. Перемішати, всипати сіль і перець за смаком.
5. Готову варену курку перекласти в жароміцну ємність, поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
6. Через деякий час курку дістати з форми, влити у форму ожиновий соус. Поверх соусу покласти курку і знову відправити в духовку на 25-30 хвилин.
7. Готову апетитну курку прикрасити свіжою ожиною і зеленню і подавати до столу, поливши ягідним соусом.