Кулінарія

Часникова курка. Один з моїх найулюбленіших рецептів приготування птиці на сковороді.

Всім великий і полум’яний привіт!

Сьогодні мені б хотілося поділитися з вами одним нехитрим рецептом приготування курки на сковороді. Незважаючи на простоту, страва виходить дуже апетитним, смачним і ароматним. Моїм така смажена курочка дуже подобається.

Принцип приготування схожий з рецептурою “курча-табака”, все робиться практично ідентично. Спочатку навіть так і хотів рецепт озаглавити, тільки додати приставку “по-дилетантськи, але потім передумав. Бо обов’язково знайдуться критики і ткнуть – у тебе сковорода не та, спеції не ті використовуєш, так і курчати треба поменше, а не цього бройлера-переростка.

В принципі, вони будуть праві і тому я вирішив назвати блюдо просто – “Часникова курка”.

Для готування я використовую наступні інгредієнти:

курча 1 шт

часник 3 – 4 зубчики

олія рослинна 50 мл

масло вершкове 50 г

приправи за смаком

сіль

Так як в моєму місті, нехай це і столиця республіки, курча менше одного кілограма дістати нереально, для приготування я використовую звичайну охолоджену курку з супермаркету, вагою кілограма на півтора. З спецій вибираю чорний мелений перець і готову приправу для курки.

  • Першим ділом разделываю курку – обрізаю зайвий жир, що стирчать шматки шкіри і выдергиваю пір’я якщо вони де-то залишилися.
  • Потім розрізаю курку вздовж по грудці, розгортаю і злегка відбиваю качалкою, щоб тушка стала плоскою.
  • Потім обов’язкові водні процедури.
  • Після миття і легкої обсушки натираю птицю спеціями і сіллю.

Всі ці процедури бажано виконати за кілька годин до приготування, щоб курка трохи просолились і наситилася ароматом спецій. Але якщо немає часу, можна посмажити її відразу, все одно смачно вийде.

  • Обсмажую птицю на суміші рослинного і вершкового масла. Спочатку бік з шкірою, 15 хвилин на середньому вогні.

    Так як преса у мене немає, під час обжарювання курку притискаю плоскою тарілкою, на яку ставлю наповнений водою чайник.
  • Другу сторону обсмажую довше – приблизно 15 хвилин на середньому вогні, потім ще 15 – 20 на слабкому.
  • Поки курка доходить до готовності, натираю часник на дрібній тертці і змішую його з парою ложок жиру вытопившегося з курки.
  • Цією сумішшю обмазую вже дійшла до готовності курку – спочатку одну сторону, обсмажую її секунд 30, мажу другу і її смажу ще стільки ж. Тут головне тримати рот закритим, щоб не залити кухню слиною і все зробити дуже швидко, щоб не спалити часник, інакше він буде гірчити так і зовнішній вигляд страви чорні пригаринки не поліпшать.

На цьому все. Ароматний часникова курка готова до подачі. Якщо приготуєте таку на вечерю, навіть до столу кликати нікого не доведеться, все вже заздалегідь збіжаться на запах. У мене це саме так:)

Спасибі що дочитали до кінця! Буду дуже радий вашим лайкам, коментарів та передплатою. Це дуже здорово допомагає каналу в подальшому розвитку.