Город

Перші вітаміни з власної грядки: ранньостиглі та врожайні сорти-гібриди соковитого і смачного редиски

Добрий день, дорогі друзі, садівники і городники! Вітаю вас в нашому співтоваристві “Дачні історії”.

З початком нового сезону найпершими висівають зелені культури і ранні коренеплоди. Саме редис і зелень дають городникам той самий бажаний хрускіт. Ці овочі люблять і дорослі, і діти. Щоб урожай був гідним, необхідно уважно поставитися до вибору сорту. Всі вони мають абсолютно різні терміни дозрівання і використовуються для різних цілей.

Смачні скоростиглі сорти редиски:

1. “Три тижні”.

Цей ранньостиглий сорт починає давати перші коренеплоди на 19-21 день з моменту сходів. Його добре висівати в теплиці, як тільки відтане верхній шар грунту. У середній смузі роботи можна запланувати на кінець березня. Сорт стійкий до цвітушності.

https://vk. com/photo-159774511_457258064. Редис “Три тижні”

Цей редис хороший тим, що дозволяє городникам заповнити дефіцит вітамінів. Пока рання зелень ще тільки набирає сили, він щосили віддає урожай. Ніжні молоді листя також можна використовувати в їжу, їх часто додають у салати. Яскраво-червоні коренеплоди з найтоншої шкіркою не відрізняються великими розмірами, їх вага рідко перевищує 10-15 грамів.

2. “Ультраранній”.

Редиска має багато спільного з попереднім сортом. Першими коренеплодами можна буде поласувати уже на 18-20 день. Їх вага варіюється в межах 10-15 грамів.

https://vk. com/photo-159774511_457258065. Редис “Ультраранній”

Коренеплоди мають насичену яскраво-червоне забарвлення, а всередині приховують білосніжну соковиту м’якоть. Редис в міру гострий, тому ідеально підходить для приготування свіжих салатів.

3. “Ажур круглий”.

Цей сорт дуже невимогливий до температурного режиму, тому прекрасно росте в умовах відкритого грунту. Навесні редис дружно сходять при температурі 16-20С, для цього достатньо накрити грядки плівкою.

https://vk. com/photo-159774511_457258066. Редис “Ажур круглий”

Коренеплоди відрізняються відмінними товарними якостями. Зібрані на 25-35 день з моменту сходів редис важить близько 25-35 грамів.

4. “Барон”.

Це один з небагатьох сортів, позбавлений яскравого пігменту. Він ідеально підходить для людей, які страждають алергією. Редис використовують для вирощування як у відкритому, так і захищеному грунті.

https://vk. com/photo-159774511_457258067. Редис “Барон”

Абсолютно білі коренеплоди мають соковиту хрустку м’якоть. Їх вага може досягати більше 40 грамів. Перший урожай вдасться зібрати на 23-25 день.

Дякую за інтерес до моєї статті.

Шановні читачі, це і величезна кількість статей на дачну тематику ви зможете прочитати на нашому офіційному сайті:

Якщо ви хочете поділитися своїм досвідом, застерегти інших дачників від помилок, розповісти про вдалі експерименти, тоді надсилайте свої повідомлення на електронну пошту kanal-sad@mail. ru